Ons Assortiment

Zoals gezegd is P.W. Akkerman dé specialist op het gebied van vulpennen, maar daarnaast vindt u bij ons nog tal van andere schrijfinstrumenten zoals balpennen, rollerballs, vulpotloden en fineliners. Een luxe pen is altijd leuk om te krijgen maar ook om te geven. Laat de pen van uw keuze voorzien van een gravure voor een persoonlijk cadeau. Tevens hebben wij een ruim assortiment kantoorartikelen en luxe accessoires.

 

Balpennen

De balpen is uitgevonden rond 1930 door de Hongaar Ladislao José Biro. Hij vond dat de inkt van de vulpen niet snel genoeg droogde. Samen met zijn broer heeft hij een pen ontwikkeld met een kogeltje in de punt. Het kogeltje sloot het inktreservoir af waardoor de inkt niet meer direct op het papier vloeide maar via het kogeltje. In 1948 verkochten zij het patent aan BIC. Dit bedrijf bracht de pen voor het grote publiek op de markt vanaf 1950.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende merken balpennen in diverse uitvoeringen. Daarnaast heeft elk merk meerdere lijnen balpennen elk met hun eigen design.

 

Rollerballs

In 1963 werd de rollerball geïntroduceerd door het Japanse bedrijf Ohto. De rollerball kent 2 typen pennen; de gel-inkt pen en de vloeibare inkt pen. Eigenlijk is een rollerball een pen met vulpen effect.

Met de rollerball hoeft minder druk uitgeoefend te worden dan bij een balpen tijdens het schrijven. Dit maakt dat schrijven een stuk soepeler gaat dan met een balpen. Hierdoor is een rollerball uitermate geschikt voor mensen met bijvoorbeeld reuma.

 

Fineliners

Een fineliner of fijnschrijver is een stift met een zeer fijne punt. Dit resulteert in heel dunne en strakke lijnen. Hierdoor is een fineliner naast schrijven ook uitermate geschikt voor andere doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handletteren of zelfs grafische en illustratieve tekeningen.

Fijnschrijvers zijn verkrijgbaar met een punt in verschillende diktes van 0,05mm tot 0,9mm. In ons assortiment vindt u fineliners van diverse merken van eenvoudig tot zeer luxe.

 

Vulpotloden

Het vulpotlood, ook wel mechanisch potlood genoemd, werd als eerst beschreven door Conrad Gesner in 1565. Echter moest er nog flink aan gesleuteld worden. Door de jaren heen zijn er meerdere mensen geweest die het vulpotlood verder ontwikkelden. Pas rond 1915 ontwikkelde Charles R. Keeran een potlood dat de voorloper van de hedendaagse vulpotlood is. Deze werd op de markt gebracht als “Eversharp” potlood.

P.W. Akkerman heeft een ruim assortiment aan luxe vulpotloden van diverse merken zoals PelikanKaweco en Retro51. Potloodvullingen zijn verkrijgbaar in diverse diktes en hardheden.

 

Kleurpotloden

Het eerste kleurpotlood werd rond 1908 ontwikkeld door het Duitse bedrijf Faber. Er werd vanuit het markeerpotlood een nieuw product gemaakt; het kleurpotlood. De potloden werden in 60 kleuren gemaakt die gelijk waren aan de, toen standaard, kleuren in aquarelverf. De kleurpotloden werden speciaal geproduceerd voor het tekenonderwijs. Na de oorlog werd de productie in 1924 hervat. Al snel volgde Caran d’Ache met het produceren van kleurpotloden en ook Stabilo begon in 1925 met de productie.

Wij hebben een ruim aanbod aan tekenpotloden en kleurpotloden in ons assortiment voor jong en oud.

 

Kantoorartikelen en Accessoires

Naast schrijfinstrumenten vindt u bij ons ook een ruim aanbod aan kantoorartikelen als agenda’snotitieboeken en organisers. Bent u op zoek naar een chique tas of koffer voor uw documenten of laptop? Ook dan bent u bij P.W. Akkerman aan het juiste adres. Wij hebben een aantal luxe tassen en luxe koffers van diverse merken in ons assortiment. Met een prachtige Picard tas bijvoorbeeld, komt u altijd goed voor de dag.

 

Luxe Cadeau’s

U kunt een luxe pen cadeau doen natuurlijk, maar naast pennen vindt u bij ons nog meer leuke cadeau’s. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige set luxueuze manchetknopen? Manchetknopen zijn chique mannen sieraden welke uw outfit helemaal compleet maken. Of het nu gaat om een zakelijke afspraak of een feest, wij hebben prachtige manchetknopen in ons assortiment voor iedere gelegenheid. Geef een mooie set manchetknopen cadeau, of verwen uzelf.

Naast manchetknopen hebben wij nog tal van andere prachtige cadeaus in ons assortiment. Bijvoorbeeld lederen riemen van het toonaangevende merk Montblanc. Met onze riemen bent u verzekerd van een duurzame en stijlvolle riem. En wat dacht u van een St. Dupont aansteker, of een portemonnee of kaarthouder?

Als u een luxe persoonlijk cadeau zoekt, zult u deze bij P.W. Akkerman zeker vinden.