Omschrijving

Door het terugbrengen van de typische thema's van de Japanse cultuur legt de Kokkokai school haar stijl vast met een delicatesse en een poëzie die het merk tot een wereld apart heeft gebracht en houdt. Dit is de final touch die Namiki pennen hun unieke charme geeft.

De Kokkokai beweging van Namiki

De Kokkokai Artisan Group werd opgericht om de kwaliteit van Namiki's Maki-e pennen te onderzoeken, te ontwikkelen en te perfectioneren. Ontstaan rond Gonroku Matsuda, beschouwd als de grootste meester aller tijden in de kunst van Maki-e, betekent Kokkokai "Licht van de natie", een term die door de oprichter van Namiki aan de techniek van Maki-e werd gegeven. De Kokkokai groep is samengesteld uit Namiki ambachtslieden en buitenstaanders.

Elk lid heeft verschillende technieken, maar ze delen allemaal dezelfde visie van het ontwikkelen en nastreven van een traditionele kunst en ambacht. De techniek van de Kokkokai ambachtsman wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het is Gonroku Matsuda die de voorouderlijke technieken van Maki-e heeft aangepast aan zijn tijd.

Gewaardeerd in zijn eigen tijd, won hij vele onderscheidingen waaronder de hoogste titel van National Living Treasure.

Gebruikte technieken

Het ontwerp wordt gemaakt met gekleurde lagen Urushi lak en ruwe lak, en dit wordt bedekt met een laagje goudpoeder. Na het drogen worden verschillende extra lagen lak aangebracht. Wanneer deze lagen zijn uitgehard, wordt de pen gepolijst om een diepe glans te geven.

Specificaties

Productnummer: BLN-35SM-7-KI
Merk: Namiki

Namiki Tradition Golden Pheasant Rollerball

Productnummer: BLN-35SM-7-KI
€ 782,00 € 646,28 excl. BTW
Geen voorraad (Levertijd: Onbekend)
Namiki Tradition Golden Pheasant Rollerball
Namiki Tradition Golden Pheasant Rollerball
€ 782,00