Pelikan Art Collection 'Glauco Cambon'
Sorteer op:  |     |     |     |  
  Uit  voorraad  geleverd
  Binnen  1 tot 3  werkdagen verzonden
  Service en  advies op maat
 • Art Collection

  Een uitgebreide collectie van historische Pelikan reclameaffiches uit de avant-garde en de art nouveau periode, neemt hier en nu een nieuwe vorm aan in een unieke Special Edition, de Pelikan Souverän M600 Art Collection 'Glauco Cambon'.

  De tentoongestelde reclameaffiches vormen de schatkamer van de Pelikan kunstcollectie. Het is tijd om deze historische schat uit het Pelikan-archief met de wereld te delen: Onze unieke Special Edition brengt hommage aan de posterkunst van grote schilders en grafische ontwerpers van de avant-garde. Door een nieuwe interpretatie van het motief op de vulpen wordt een stukje geschiedenis van Pelikan zelf een kunstwerk.

  Een historische schat

  De symbiose van kunst en handel begon rond 1900 en opent een nieuw hoofdstuk in de kunstgeschiedenis: de zogenaamde reclamekunst.

  Op kunstig ontworpen posters worden vanaf dat moment merkproducten opgevoerd. Grote schilders en grafisch ontwerpers van de avant-garde, zoals El Lissitzky of Kurt Schwitters, creëren voor de eerste keer productadvertenties met behulp van Pelikan kleuren. Dit resulteert in een schat van indrukwekkende posters en affiches uit de jaren 1900 tot 1950, die een bijzonder stuk geschiedenis van Pelikan vertegenwoordigen.

  Fritz Beindorff, de voormalige eigenaar van Pelikan en een gepassioneerd kunstverzamelaar, is één van de eerste industriëlen die samenwerking zochten met kunstenaars. Reeds in 1898/99 lanceerde deze kunstmecenas de eerste posterwedstrijd.

  Glauco Cambon

  Italiaans schilder en grafisch ontwerper Glauco Cambon werd geboren in Triëste in 1875.

  Twee van zijn schilderijen, „Portret van Attilio Hortis“ en „Muziek“ brachten hem bekendheid. In 1907, op twintigjarige leeftijd, presenteerde hij zijn kunst aan een internationaal publiek op de Biënnale van Venetië. Portretten, karikaturen, decoraties en het ontwerp van artistieke billboards illustreren zijn veelzijdig talent. Hij overleed op 7 maart 1930 in Biella. Zijn werken halen recordprijzen op kunstveilingen. Glauco Cambon stuurde dit ontwerp in voor de Pelikan posterwedstrijd „Wedstrijd voor Kunstschilders en Architecten“ in 1909. Cambons ontwerp werd bekroond en aangekocht door Pelikan.

  De nieuwe special Edition vernoemd naar Glauco Cambon, brengt de Pelikan Art Collection tot leven. Via deze Art Collection vindt een stukje van de Pelikan geschiedenis zijn weg naar de harten en handen van verzamelaars en liefhebbers van Pelikan luxe schrijfwaren. Zo wordt echte passie geboren uit een diepgaand begrip van het artistieke erfgoed van het merk.

  Een klein detail van een groot kunstwerk: De kleurrijke reflecties die ontstaan door de beweging van de pelikanen in het water, inspireerden het dynamisch golfpatroon op de Souverän M600 Pelikan Art Collection Glauco Gambon.

  De "Aurora techniek"

  Het zorgvuldig ontworpen penlichaam van de Souverän M600 is vervaardigd met behulp van de gesofisticeerde 'Aurora techniek'.

  In eerste instantie wordt een messing buis bewerkt, gegraveerd en geguillocheerd, waardoor fijne groeven ontstaan die voor het unieke hologrameffect zorgen. Tien lagen transparante lak geven het schrijfinstrument een glad en vlak oppervlak, dat na het polijsten wordt bedrukt met het gekleurde motief. Tenslotte zorgt veelvuldig polijsten voor de hoogglans van deze iconische pen.

  Fascinerende details

  De Souverän M600 maakt indruk met zijn unieke karakter. De dop, het voorstuk en de grip van deze elegante vulpen zijn gemaakt van hoogwaardig hars met zelfpolijstende eigenschappen. De 14-karaats tweekleurige gouden penpunt glijdt soepel en expressief over het papier. De gouden decoratieve elementen, evenals de karakteristieke dubbele ringen en de Pelikan-typische snavelvormige clip, zijn verguld met 24-karaats goud.

  Pelikan Souverän® M600 Art Collection 'Glauco Cambon' Vulpen

  Code: 823555
  Merk: Pelikan
  Verpakt per: / 1 Prijs per: 1
  Op voorraad (Verzonden binnen 1-3 werkdagen)
  € 625,00 (€ 516,53 excl. BTW)
  Aantal: