Sailor

Verfijnd Japanse designs omhullen deze prachtige pennen. Desings met een verhaal uit Japanse tradities en natuur zorgen voor een unieke uitstraling. Iedere Sailor pen is van hoogwaardige materialen vervaardigd. 

 

De Sailor vulpen: 100 jaar Japans vakmanschap

De Sailor Vulpen is een bijzonder schrijfinstrument. Al meer dan 100 jaar maakt het merk verschillende pennen. Inmiddels verkrijgbaar in verschillende modellen maar alle hebben zij dezelfde hoogstaande kwaliteit. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit, uitzonderlijke vakmanschap, betrouwbaarheid en elegant design.

Het van oorsprong Japanse bedrijf werd opgericht in 1911 in Hiroshima en specialiseerde zich in verschillende penpunten voor de Sailor vulpen. Hier staan zij vandaag de dag nog steeds bekend om en ze zijn daarmee één van de weinige bedrijven die zich nog specialiseren in aparte penpunten.

 

Speciale penpunten van de Sailor vulpen

De Sailor vulpen is populair onder verzamelaars en penliefhebbers over de hele wereld. Het merk staat bekend om de diverse punten, waaronder extra fijne, fijne, medium, brede en music punten. De penpunten worden met de hand gemaakt met een uitzonderlijk oog voor detail. Alle verschillende punten hebben zijn eigen unieke kenmerken en schrijfresultaat.

"Master Nib Designer" Nobuyoshi Nagahara heeft in de loop der jaren diverse speciale penpunten ontdekt en ontwikkeld. Hij heeft de wereld laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met betrekking tot het design van een penpunt. Zijn zoon heeft het stokje van hem overgenomen en werkt hij aan de handgemaakte (!) penpunten. Zo hebben zij bijvoorbeeld de speciale Music en Zoom penpunten ontwikkeld, welke exclusief voor Sailor vulpennen verkrijgbaar zijn. De penpunten worden alle handgemaakt en aangepast en zijn van bijzondere kwaliteit.

 

De Sailor pennen

Sailor pennen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals edelmetalen, acryl en eboniet en zijn vaak versierd met ingewikkelde ontwerpen en gravures. De aandacht voor details en het streven naar kwaliteit heeft Sailor tot een gerespecteerd merk gemaakt in de wereld van de fijne schrijfinstrumenten.

In onze winkel vindt u verschillende collecties Sailor vulpennen. 1911, Pro Gear, Sakura en Rei zijn enkele hiervan. Wilt u een Sailor pen testen voordat u deze aanschaft? Dan bent u van harte welkom in onze winkel in Amsterdam aan de Langebrugsteeg 13.

 

Sailor inkt

Sailor maakt ook prachtige inkt. De Sailor inktpotten zijn verkrijgbaar in vele prachtige kleuren. De collecties zijn allemaal geïnspireerd op de Japanse cultuur.

P.W. Akkerman is een gerenommeerde verkoper van Sailor pennen en accessoires en biedt een ruime keuze aan producten voor zowel vulpen liefhebbers als verzamelaars.