De Vulpen

De vulpen kent een lange geschiedenis en is het eerste schrijfgereedschap. Aanvankelijk werd er geschreven met een stuk bamboe (of riet) waar een punt aan gemaakt werd. Vervolgens werd de ‘pen’ in inkt gedoopt en kon men ermee schrijven. Dit bleek niet de meest succesvolle manier omdat de kans op lekken vrij groot was.

Een verfijndere manier was het schrijven met een ganzenveer. Het uiteinde van de veer werd uitgesneden om een penpunt te vormen. Enkel de eerste paar veren van de vleugel waren geschikt om mee te schrijven. Voor linkshandige schrijvers werd een veer uit de rechtervleugel gebruikt en voor rechtshandigen een veer uit de linker vleugel. De ganzenveer werd in inkt gedoopt om er vervolgens mee te kunnen schrijven. Maar ook een veer gaf nog steeds de kans op druppen en vlekken.

Het heeft jaren geduurd voor er een manier was gevonden een ‘schone’ vulpen te ontwikkelen. De ontdekking van de huidige vulpen werd toegekend aan Lewis Waterman welke patent op de vulpen had aangevraagd. Tegenwoordig kunt u vulpennen kopen in tal van uitvoeringen. Zo zijn er eenvoudige en relatief goedkope modellen maar ook heel luxe vulpennen en zelfs Limited Editions. Veel vulpennen zijn voorzien van een inktpatroon maar er zijn ook vulpennen die voorzien zijn van een converter. Een converter is een hervulbaar inktpatroon. U vind binnen ons aanbod aan inktvullingen dan ook zowel inktpatronen vulpen vulling als losse vulpeninkt. Dus gaat u een vulpen kopen, bestel dan direct extra vulpeninkt mee!

Na de vulpen werden er door de jaren heen diverse andere pennen ontwikkeld. De populairste en meest gebruikte pen is wel de balpen.